Πως να κλειδώσετε το USB Flash Drive {το φλασάκι σας}

Αν κάποιος θέλει να ψάξει στο διαδίκτυο για προγράμματα που κλειδώνουν το USB θα βρει πολλά και ενδιαφέροντα προγράμματα για αυτόν τον σκοπό.


Σήμερα όμως θα σας δείξω δύο από αυτά προγράμματα που ξεχώρισα και πιστεύω ότι είναι αξιόπιστα και αρκετά ικανοποιητικά στην ελεύθερη έκδοση τους-free edition, καθώς και τα δύο προγράμματα προσφέρουν έως και 2GB χώρο στην ελεύθερη πάντα έκδοση τους.


Σας έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε το στικάκι σας; Εγώ ναι, εσείς;
Το πρώτο πρόγραμμα που θα σας προτείνω είναι το USB Safeguard το οποίο είναι μια φορητή εφαρμογή που τρέχει απευθείας από την μονάδα flash (το φλασάκι σας) και ως εκ τούτου δεν απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στον τοπικό υπολογιστή. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256 bit. Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στο μέγεθος των 2GB.


USB Safeguard Free Quick Look Video

Κατεβάστε το usbsafeguard.exe και αντιγράψετε το στο USB flash drive σας. Εκτελέστε το από την μονάδα flash (το φλασάκι σας) και εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε τη μονάδα δίσκου. Για να το ξεκλειδώσετε, εκτελέστε ξανά το αρχείο και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης.

Η διαδικασία ασφάλισης πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θέλετε να κλειδώσετε το φλασάκι σας, καθώς το πρόγραμμα θα θυμάται την τελευταία εντολή (από default), δηλαδή κλειδωμένo ή ξεκλείδωτo.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το USB.
Σημαντικό: Σας δίνει επίσης την δυνατότητα να προσθέσετε το email σας η τον αριθμό τηλέφωνου σας σε περίπτωση που το ξεχάσετε κάπου, έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για όποιον το έχει βρει να επικοινωνήσει μαζί σας.

Το επόμενο πρόγραμμα που κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα είναι το Rohos Mini Drive και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το USB Safeguard.

Mπορείτε να το ανοίξετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Mini.exe Rohos και ακολουθώντας την διαδικασία. Για να κλείσετε το Rohos, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Rohos στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών των Windows και επιλέξτε Αποσύνδεση.

Αγαπητέ φίλε-φίλη, σε ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου, αν νομίζεις ότι είναι ενημερωτικό και χρήσιμο θα σε παρακαλούσα να το μοιραστείς με τους φίλους σου χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαδίδοντας όποιο άρθρο νομίζεις ότι είναι χρήσιμο, βοηθάς εμένα να συνεχίσω την συγγραφή παρόμοιων μελλοντικών άρθρων διότι νιώθω ότι επιβραβεύεις την προσπάθεια μου και επίσης μπορεί να βοηθήσεις κάποιον φίλο η άγνωστο που μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να του φανεί χρήσιμο.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια