SEO Υπηρεσίες: Προωθήστε την ιστοσελίδα σας-Αλήθειες και Ψέματα

SEO η αλλιώς search engine optimization, οι υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπόψιν όσον αφορά την διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας σας.

Καθώς όλοι θέλουν να εμφανίζετε η ιστοσελίδα τους στην πρώτη σελίδα του Google, γίνετε ολοένα και πιο εύκολο από επίδοξους 'ειδικούς' να εκμεταλλευτούν την άγνοια αγαθών επαγγελματιών προκειμένου να τους αποσπούν μεγάλα κυρίως χρηματικά ποσά με σκοπό την εμφάνιση της ιστοσελίδας τους στην πρώτη σελίδα.
Πως όμως θα επιλέξετε ποιος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας SEO που θα μπορείτε να του εμπιστευθείτε την τύχη της επιχείρησης σας; όσον αφορά  το διαδίκτυο βέβαια. Λάθος επιλογή μπορεί να σας οδηγήσει σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμα και σε μπελάδες: http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2002002970_nwbizbriefs12.html

Πως θα πρέπει να ψάξετε; τι θα πρέπει να γνωρίζετε; ποιες είναι οι σύνηθες τακτικές 'ψαρέματος';
Γνωρίζετε ότι το Google άλλαξε; Μετά το Panda ήρθε το Penguin;

Ποια είναι τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε;
  • Μακριά από SEO εταιρείες η 'ειδικούς' που σας στέλνουν email του τύπου:
    "Αγαπητέ κ.......
    Επισκέφτηκα την ιστοσελίδα σας και παρατήρησα ότι δεν είναι καταχωρημένη στις μηχανές αναζήτησης η σε διαδικτυακούς καταλόγους................."
  • Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την εμφάνιση στην πρώτη σελίδα του Google.Όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν έχουν συνήθως καθόλου γνώση του SEO και αποσκοπούν κυρίως στην απόσπαση χρημάτων. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος σωστός επαγγελματίας SEO δεν θα μπορέσει να κατατάξει την ιστοσελίδα σας στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης, ούτε και αυτός όμως μπορεί να το εγγυηθεί. Δηλώσεις του τύπου: Η σας εμφανίζουμε στην πρώτη σελίδα η σας επιστρέφουμε τα χρήματα σας, ακούγονται γελοίες, και δείχνουν αν μη τι άλλο την δίψα τους για να βάλουν χέρι στο πορτοφόλι σας.
  • Να είστε προσεκτικοί εάν μία εταιρεία παρουσιάζετε ως 'μυστικοπαθής' και δεν εξηγεί ξεκάθαρα τι κάνει. Δεν υπάρχουν 'μαγικές συνταγές η φίλτρα' για να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Εάν ο επαγγελματίας η εταιρεία SEO που τους έχετε αναθέσει την ιστοσελίδα σας δημιουργούν: doorway pages η αλλιώς 'σελίδες πόρτες' η ακόμα και throwaway domains η αλλιώς 'τομείς μίας χρήσης' μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό της ιστοσελίδας σας από το Google. Έχετε υπόψιν σας ότι σύμφωνα με το Google υπόλογος για τυχόν ενέργειες με τις ανωτέρω θα θεωρηθείτε εσείς και όχι ο 'ειδικός' που προσλάβατε.
  • Ποτέ δεν θα πρέπει να κάνετε σύνδεση-link-με την ιστοσελίδα του SEO.Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του υπεύθυνου που έχει αναλάβει την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, δεν έχετε ίδιο αντικείμενο και ούτε καν παρεμφερή περιεχόμενο, με άλλα λόγια ανάλογες συνδέσεις-links-σας βλάπτουν. Αποφύγετε 'ειδικούς' που μιλάνε για συνδέσεις με σελίδες που έχουν υψηλή δημοτικότητα-PR-για δωρεάν η με ελάχιστο ποσό συνδέσεις από άλλες ιστοσελίδες, για καταχώρηση σε εκατοντάδες η χιλιάδες διαδικτυακούς καταλόγους. Όλα αυτά είναι εντελώς άχρηστα και δεν θα επηρεάσουν στο ελάχιστο την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Επιλέξτε σοφά και χωρίς βιασύνη.Η επιλογή της εταιρείας η του επαγγελματία που θα του εμπιστευτείτε την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας δεν χρειάζετε βιασύνη. Κάντε έναν έλεγχο, πού; στο Google φυσικά που αλλού, καταρχήν κοιτάξτε αν εμφανίζετε για τον εαυτό του; αν όχι πως περιμένετε τότε να εμφανίσει εσάς;
  • Μάθετε που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα σας.Σας χρεώνουν το χ ποσό, ωραία μέχρι εδώ, τι περιλαμβάνει όμως αυτή η χρέωση αναλυτικά; μήπως είναι υπερβολική;
  • Ποιες είναι οι πιο πιθανές απάτες;Όπως είπα και παραπάνω είναι η εξής:
    α) Doorway pages: Ο 'ειδικός' φτιάχνει μία 'πόρτα σελίδα' γεμάτη με λέξεις κλειδιά την τοποθετεί κάπου μέσα στην ιστοσελίδα του πελάτη του και ισχυρίζεται ότι αυτό θα κάνει την ιστοσελίδας σας πιο σχετική για περισσότερα ερωτήματα με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι σελίδες αυτές περιέχουν "κρυφές συνδέσεις-links" σε άλλους πελάτες του 'ειδικού SEO' η οποίες δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα με το αντικείμενο της επιχείρησης σας η και ακόμα έχουν ανήθικο η παράνομο περιεχόμενο. Το τελικό αποτέλεσμα; ακριβώς αντίθετο από αυτό που περιμένετε.

    β) Throwaway domains: Χρησιμοποιούν παραπλανητικές διευθύνσεις για την ανακατεύθυνση του χρήστη.

    γ) Χρησιμοποιούν το όνομα τομέα για να σας πουν ότι σας έχουν βγάλει στην πρώτη σελίδα, δηλαδή: έχετε μια ιστοσελίδα με όνομα τομέα ως εξής: http://autokinito.gr τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρεθείτε στην πρώτη σελίδα του Google για την αναζήτηση "αυτοκίνητο" το παρουσιάζουν όμως ως δική τους επιτυχία.

    δ) Βάζουν την ίδια μετά-περιγραφή σε όλη την ιστοσελίδα, η γεμίζουν την σελίδα με λέξεις-κλειδιά "αόρατα" δηλαδή ενώ εσείς δεν βλέπετε τίποτα ο 'ειδικός' μπορεί να έχει γράψει πάνω στην σελίδα 50-60 φορές η και περισσότερες τις λέξεις κλειδιά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της σελίδα για την χ λέξη, αυτό όμως είναι κακοποίηση και όχι βελτιστοποίηση διότι υπάρχει μικρή πιθανότητα έως μηδενική εμφάνισης της ιστοσελίδας σας και αυξημένος κίνδυνος τιμωρίας της ιστοσελίδας σας.
Τι θα πρέπει να ρωτήσεις μία εταιρεία η επαγγελματία SEO πριν τους προσλάβεις;
  • Αν μπορούν να σας δείξουν δείγματα της εργασίας τους (λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω)
  • Αν ακολουθούν τους κανόνες του Google Webmaster
  • Εάν προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτυακού μάρκετινγκ που μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας
  • Τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε; σε πόσο χρονικό διάστημα; πως μετράει την επιτυχία των ενέργειων του;
  • Ποιες είναι οι πιο σημαντικές τεχνικές SEO που θα χρησιμοποιήσει;
  • Πως θα επικοινωνείτε μαζί του;
Ενώ μία σωστή εταιρεία η επαγγελματίας SEO μπορεί να αποβεί αρκετά χρήσιμος άλλο τόσο θα πρέπει να προσέχετε για να μην πατήσετε στην παγίδα των 'ειδικών'

Εάν θέλετε μπορώ να αναλάβω την προώθηση της ιστοσελίδας σας με μοναδική εγγύηση τα δείγματα εργασίας μου και την 12ετή εμπειρία μου, ξέχωρα όμως των δειγμάτων μπορείτε άνετα να μιλήσετε και με πελάτες μου ρωτώντας τους για τις SEO υπηρεσίες μου.

Σχόλια